Ciocanele impachetate in bacon

Legume aromate cu delicioasele copanele de pui!

Portii
3
Timp pregatire
49 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 ciocanele de pui
  • 6 buc de bacon feliat
  • 1 lingurita de mustar
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • cimbrisor uscat
  • rozmarin uscat
  • piper
  • sare
  • garnitura:
  • 200 g varza de Bruxelles
  • 3-4 cartofi noi
  • 4-5 rosii Cherry
  • un strop de ulei de masline
  • cimbrisor si rozmarin uscat
  • legume deshidratate
  • cateva fire de marar verde

Mod de preparare

Ciocanelele spalate si curatate de piele (se indeparteaza) se cresteaza pe alocuri, se ung cu un pic de ulei, se ung cu mustar, apoi se sareaza si condimenteaza; se infasoara fiecare in cate o felie de bacon, apoi se asaza unul langa altul in tavita, se adauga vinul si 100 ml apa si se dau la cuptor, cca. 40 minute, pana se intrepatrund si se rumenesc frumos.

Varza se da in 2-3 clocote, se scurge si se trece sub jet de apa rece, apoi alaturi de cartofii curatati si rosioare se pun in tavita, se stropesc cu ulei, se sareaza si condimenteaza, apoi se toarna un pic de apa si se dau la cuptor, cca. 20 minute pana se rumenesc. Se presara mararul verde.

Ciocanele se servesc, alaturi de garnitura de legume.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors