Cighir a la Ciobeni este o variatie a traditionalului cighir moldovenesc. Reteta Cighir a la Ciobeni este de fapt o reteta de drob moldovenesc.
Cighir a la Ciobeni este o variatie a traditionalului cighir moldovenesc. Reteta Cighir a la Ciobeni este de fapt o reteta de drob moldovenesc.
Ca pentru orice reteta de drob se folosesc marntaie. In acest caz se folosesc maruntaiele de la rata, iepure, pui si porc. Acestea se spala bine si se taie bucatele. Rinichiul se va fierbe foarte bine (in apa cu un pic de otet), iar atunci cand il spalati trebuie sa fiti foarte atenti sa il crestati in lung.
Cat timp fierb maruntaiele se toaca ceapa si se caleste in uleiul incins, apoi se pune la inmuiat painea.
Dupa ce maruntaiele s-au fiert, se lasa la racit si se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca apoi cu ceapa rumenita si cu cele 4 oua. Se adauga apoi painea, patrunjelul si restul mirodeniilor
Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt. Umpleti tava pe jumatate dupa care puneti peste pouale fierte on sir. Acoperiti apoi cu celalta jumatate din compozitie.
Tava cu Cighir a la Ciobeni, acoperita cu o folie de aluminiu se da la cuptor pentru o jumatate de ora. Dupa acest interval indepartati folia si mai dati la cuptor inca 40 de minute.
Se serveste cald sau rece, cu salata.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post