Chisca Moldoveneasca

In sezonul rece cand se taie porcul, nu exista an in care sa nu pregatim o asemenea bunatate, mai ales prajiti pe gratar...:x

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10-15 metri de mate porc in sare
  • 1 ficat de porc
  • 2 rinichi
  • 1/2 carne porc
  • 1
  • 5 slanina de porc
  • 5 cepe
  • 1 cana de orez
  • 2 cani de crupe ( faina de porumb macinata gros)
  • sare

Mod de preparare

Pentru inceput spalam matele bine in cateva ape si le lasam in apa rece pana la umplerea lor.

Ficatul si rinichii ii fierbem in apa cu sare cat sa poata intra furculita in ei, apoi ii dam prin masina de tocat.

Slanina o dam si pe ea prin masina de tocat si o punem la topit intr-o tigaie, dupa ce s-a topit aproape in totalitate, punem ceapa taiata bucati mai mari cu putina sare si lasam sa se caleasca, iar cand ceapa s-a inmuiat, stingem focul si dam la racit.

Carnea de porc o taiem cubulete cat mai mici.

Orezul il punem la fiert cat sa se umple putin, nu foarte tare, cca 5 min.

Crupea o spalam bine in cateva ape si apoi scursa.

Intr-un lighean incapator am pus maruntaiele date la masina de tocat, carnea taiata cubulete, orezul scurs de apa si racit, crupea spalata si scursa, compozitia de ceapa cu slanina topita care trebuie si acestea sa fie racite, potrivim de sare si amestecam bine pana omogenizam totul.

Incepem umplerea matelor, eu am folosit masina de tocat, dar fara sita si cutit, am avut un tub special de facut carnati.

Carnatii ii facem mai moi, nu ii umplem tare deoarece ei la fierbere se umfla, iar la capete ii legam cu ata.

Intr-o oala mare punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba punem carnatii si ii lasam cca 45-50 minute. Eu am fiert 2 turi, deoarece oala mea era mai ingusta si nu au incaput toti.

Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca, iar ca sa ii serviti se prajesc pe gratar sau intr-o tigaie cu putin ulei.

Daca va mai raman carnati, ii puneti in pungute si dati la congelator.

Tipsuri: Daca totusi ati umplut carnatii mai tare, ii puneti intepa cu un ac.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors