Pentru chiftelute marinate de vita morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Pentru chiftelute marinate de vita morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Oul se spala sub jet de apa rece. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, se inabusa in untura sau ulei si se raceste. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita. Cartofii se spala, se curata de coaja si se spala din nou. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Carnea tocata se amesteca cu sare si piper, patrunjel verde, oua si cartofi rasi fin sau paine. Compozitia obtinuta se imparte in bucati si se modeleaza chiftele de forma rotunda, aplatizata. Se rumenesc in untura. Sosul se prepara astfel: ceapa, morcovi, telina si patrunjel radacina se inabusa in ulei cu 50 ml apa. Se adauga faina, pasta de tomate, otet, foi de dafin, sare si apa fiarta. Se fierbe cca 15 minute, dupa care se strecoara. Sosul obtinut se fierbe impreuna cu chiftelele cca 10minute.
Chiftelutele marinate de vita se servesc calde.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post