Chiftelute cu zahtar si sumac

Chiftelute cu zahtar si sumac este o reteta orientala delicioasa.Seamana cu reteta noastra de parjoale.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr carne tocata amestec
  • 1 ou (optional)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 1 cartof
  • usturoi dupa gust
  • 1 lingurita zaatar
  • sare
  • piper
  • sumac ptr presarat deasupra

Mod de preparare

Chiftelute cu zahtar si sumac este o reteta orientala delicioasa. Seamana cu reteta noastra de parjoale. particularitatea acestei retete e data de amestecul de condimente. Zahtar, zatar sau zaatar, cum se mai scrie, este o planta aromatica din aceeasi familie cu cimbrul si amestecat cu seminte de susan si sumac se foloseste foarte des in bucataria orientala. La fel si sumacul este o planta de la care folosesc fructele uscate si pisate. Sumacul nu trebuie sa lipseasca de la un kebab veritabil.

Se dau legumele pe razatoare. Amesteca oul cu carnea tocata si legumele date pe razatoare.
Se adauga zaatarul, usturoiul, sarea si piperul.
Se formeaza chiftelutele, udati mana ca sa fie mai usor.
Se pun in tava si se baga la cuptor. Se rumenesc pe amandoua partile.


Chiftelutele cu zahtar si sumac se presara sumac deasupra si se servesc calde sau reci.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide