Chiftelute cu sos tomat

Chiftelutele cu sos tomat sunt delicioase. Pentru chiftelute marinate in sos de rosii puteti folosi orice fel de carne.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g carne vita
  • 300 g carne porc
  • 200 g franzela
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • verdeata 2 legaturi
  • 75g faina
  • 150g ulei
  • 1g piper
  • sare
  • Pentru sos:
  • ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura bulion
  • 1 cana de apa
  • o foaie de dafin
  • boabe de piper
  • lingurita de zahar
  • cimbru

Mod de preparare

Chiftelutele cu sos tomat sunt delicioase. Pentru chiftele se da mai intai carnea prin masina de tocat. Franzela se inmoaie in apa si se stoarce bine, Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se amesteca totul si se adauga ouale, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc in ulei.
Se prepara sosul astfel: se pune 100 ml ulei intr-o tigaie, se adauga faina, apoi adauga bulionul, apa si se fierbe putin, pana se ingroasa. Se adauga apoi zaharul, cimbrul sare si piperul. Se pun chiftelutele in sos, si se mai fierb inca 5 minute. La sfarsit se mai potriveste odata gustul de sare.



Chiftelutele cu sos tomat se servesc cu garnitura de piure de cartofi.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors