Chiftelute cu sos de vin

Pentru chiftelute cu sos de vin ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se rad fin.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 150 g
  • carne de porc - 125 g
  • oua - 1 bucata
  • untura/ulei - 75 g (ml)
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sos de vin - 500 g
  • faina - 25 g
  • ceapa - 75 g
  • lamaie - 50 g
  • sare si piper dupa gust
  • cartofi/paine alba - 250 g/125 g

Mod de preparare

Pentru chiftelute cu sos de vin ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se rad fin. Cand se foloseste paine, aceasta se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se taie bucati, se spala, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Oul se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Lamaia se spala si se taie felii. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, ou, jumatate din patrunjel, sare si piper. Se modeleaza chiftelutele, dandu-le forma rotunda aplatizata ( se foloseste faina), se aseaza in tava unsa cu ulei sau untura si se introduc la cuptor. Cand sunt gata, se adauga sosul de vin si se mai lasa la cuptor 7-8 minute.

Chiftelutele cu sos de vin se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra si felii de lamaie.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors