Chiftelute cu sos de tomate

Pentru chiftelute cu sos de tomate ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se curata, se spala si se rad fin. Cand se foloseste paine, se inmoaie in apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 150 g
  • carne de porc - 125 g
  • sos de tomate - 500 g
  • ceapa - 75 g
  • oua - 1 bucata
  • faina - 25 g
  • untura/ulei - 75 g (ml)
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • cartofi/paine alba 250 g/125 g

Mod de preparare

Pentru chiftelute cu sos de tomate ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se curata, se spala si se rad fin. Cand se foloseste paine, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Oul se spala sub jet de apa rece. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine si jumatate din patrunjelul verde, ou, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia, se modeleaza chiftelute rotunde aplatizate folosind faina, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei sau untura si se introduc la cuptor. Cand sunt gata, se adauga sosul tomat strecurat si se continua fierberea la cuptor 7-8 minute. La sfarsit, se adauga vin.

Chiftelutele cu sos de tomate se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada din piept de pui

Un mezel sanatos de casa pe care vi-l recomand alaturi de o salata de cruditati mai ales acum pe perioada verii!

Rulada din piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide