Pentru chiftelute cu ciuperci si sos de smantana ceapa se curata, se spala si se opareste. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat.
Pentru chiftelute cu ciuperci si sos de smantana ceapa se curata, se spala si se opareste. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Cartofii se curata, se spala si se rad fin. Cand se foloseste paine, aceasta se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Oul se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Ciupercile se spala si se taie marunt (cele conservate se spala sub jet de apa rece, se scurg de lichid si se taie marunt). Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, ou, jumatate din patrunjel, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia si se modeleaza chiftelute de forma rotunda, aplatizata, folosind faina. Se aseaza in tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor. Ciupercile se inabusa in unt, se adauga smantana, se toarna peste chiftelute si se continua fierberea inca 8-10 minute. La sfarsitul fierberii, se adauga vin.
Chiftelutele cu ciuperci si sos de smantana se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post