Pentru chiftelute cu ciuperci ceapa se curata, se spala si se taie. Cartofii se curata de coaja si se spala. Daca se foloseste paine alba, aceasta se inmoaie in apa.
Pentru chiftelute cu ciuperci ceapa se curata, se spala si se taie. Cartofii se curata de coaja si se spala. Daca se foloseste paine alba, aceasta se inmoaie in apa si se stoarce. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Oul se spala sub jet de apa rece. Ciupercile proaspete se spala, se taie marunt (cele conservate se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie marunt). Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie felii. Carnea tocata se amesteca cu ou, cartofi rasi fin sau paine, patrunjel verde, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia si se formeaza chiftelute, dandu-le forma rotunda aplatizata, folosind faina. Se aseaza in tava unsa cu ulei sau untura si se introduc la cuptor. Ciupercile se inabusa in unt, iar cand chiftelutele sunt gata, se adauga apa si ciupercile inabusite si se mai lasa 10 minute sa fiarba la cuptor. La sfarsit, se adauga vin.
Chiftelutele cu ciuperci se serveste calde, cu patrunjel verde si felii de lamaie deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post