Chiftelute albe cu sos alb

Cartoful se curata si se da prin razatoarea mica la fel si ceapa, se amesteca carnea cu cartof ou, ceapa si verdeturile tocate marunt se condimenteaza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne amestec porc si vita
  • 1 ceapa
  • 1 oua
  • 1 legataura verdeata
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei
  • 1 cartof
  • miez de paine
  • usturoi
  • Sos alb:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 20g orez
  • 300 g supa
  • 200 g smantana

Mod de preparare

Cartoful se curata si se da prin razatoarea mica la fel si ceapa, se amesteca carnea cu cartof ou, ceapa si verdeturile tocate marunt se condimenteaza si se face din aceasta compozitie niste chiftelute mici. Se pune apa la fiert cu delicat cand da in clocot se adauga chiftelutele si se lasa sa fiarba. Cand sunt gata se scot pe un platou.

Sos alb:

Se topeste untul si se adaua faina amestecat incontinuu sa nu se faca cocoloase se toarna cate un pic pana se leaga bine din supa unde au fiert chiftelutele~300 ml si se lasa sa dea in clocot dupa care se adauga smantana si chiftelutele se lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc.


Se serveste alaturi de legume, pireu, orez.

Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine

Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala