Chiftele din carne de porc

Pentru chiftele din carne de porc carnea se spala, se curata si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati mici. Cartofii se spala, se curata de coaja si se spala iar.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi/paine alba - 500 g/250 g
  • carne de porc - 500 g
  • ceapa - 150 g
  • oua - 2 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • usturoi - 20 g
  • faina - 50 g
  • untura/ulei - 150 g (ml)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru chiftele din carne de porc carnea se spala, se curata si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati mici. Cartofii se spala, se curata de coaja si se spala iar. Cand se foloseste paine alba, aceasta se inmoaie in apa si apoi se scurge bine. Ouale se trec sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se taie bucati mici. Faina se cerne. Carnea, ceapa si usturoiul se toaca cu masina. Compozitia obtinuta se amesteca cu ou, cartofi rasi sau paine, patrunjel verde, sare si piper, pana se omogenizeaza. Se modeleaza chiftele de forma rotunda, aplatizate, folosind faina. Se rumenesc in untura sau ulei.

Chiftelele din carne de porc se servesc calde.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors