Pentru chiftele cu sos de rosii se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. Odata cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura.
Pentru chiftele cu sos de rosii se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga, cand se toaca prin mastna, o lingura buna de jumari ramase de la topitul unturii. Odata cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura, iar la sfirsit miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete, muiata in apa si stoarsa.
Este bine ca tocatura sa fie data inca o data prin masina. Se pot adauga un morcov si un cartof, curatiti si dati prin masina odata cu carnea. Se adauga un ou care poate fi inlocuit la nevoie cu o lingura de faina, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin. Se formeaza chiftele rotunde care se dau prin faina si se prajesc in untura. Se pun intr-o cratita. Se face un sos de rosii, se toama deasupra si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic.
Chiftelele cu sos de rosii sunt bune calde.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post