Chicken Piccata(piept de pui cu unt,lamaie,capere)

Am feliat mai subtire bucatile (nu chiar ca si pt snitele, ceva mai groase), le-am sarat putin (nu mult, ca si parmesanul e sarat). Am amestecat 2-3 l

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • doi piepti de pui
  • borcanelul cu capere
  • una bucata unt
  • niste parmesan (daca e gata ras e si mai simplu)
  • o lamaie
  • patrunjel
  • 2-3 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • boia dulce (daca preferati)
  • ulei de masline (sau de care aveti)

Mod de preparare

Am feliat mai subtire bucatile (nu chiar ca si pt snitele, ceva mai groase), le-am sarat putin (nu mult, ca si parmesanul e sarat).

Am amestecat 2-3 linguri de faina, 2-3 linguri de parmegiano, piper, boia impreuna.

Am pus la incalzit o tigaie/cratita cu cateva bucatele de unt si 3 linguri de ulei de masline.

Am dat feliile de carne prin amestecul faina-branza-mirodenii si le-am pus la prajit 3 minute pe fiecare parte.

Nu umpleti tigaia, daca aveti mai multe bucati le puneti in doua reprize.

Cand sunt prajite, le scoateti pe o farfurie, platou, ce aveti, care se poate tine la cald. Adaugati inca doua linguri de ulei si o bucatica de unt la ce a mai ramas in tigaie si adaugati a doua repriza de carne. Cand e gata, scoateti bucatile separat.

La sfarsit adaugati jumate de pahar de vin, caperele scurse de zeama, cateva linguri de zeama de lamaie la ce a ramas in tigaie si amestecati bine ca sa se desprinda tot ce s-a lipit de fundul tigaii, plus o bucatica de unt si lasati la foc mediu/mic pana scade la jumatate( max 4-5 min).

Turnati peste feliile calde de pui, adaugati patrunjel verde si gata!


Se poate servi cu salata de ardei copti si paine calda cu seminte.

Pofta buna!

Reteta Chicken Piccata a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de pui gasiti aici:

Mancare de ardei gras cu piept de pui si marar,

Curry de pui,

Piept de pui aromat cu sote de dovlecei

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu cu ficatei

Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...

Sufleu cu ficatei
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide