Am feliat mai subtire bucatile (nu chiar ca si pt snitele, ceva mai groase), le-am sarat putin (nu mult, ca si parmesanul e sarat). Am amestecat 2-3 l
Am feliat mai subtire bucatile (nu chiar ca si pt snitele, ceva mai groase), le-am sarat putin (nu mult, ca si parmesanul e sarat).
Am amestecat 2-3 linguri de faina, 2-3 linguri de parmegiano, piper, boia impreuna.
Am pus la incalzit o tigaie/cratita cu cateva bucatele de unt si 3 linguri de ulei de masline.
Am dat feliile de carne prin amestecul faina-branza-mirodenii si le-am pus la prajit 3 minute pe fiecare parte.
Nu umpleti tigaia, daca aveti mai multe bucati le puneti in doua reprize.
Cand sunt prajite, le scoateti pe o farfurie, platou, ce aveti, care se poate tine la cald. Adaugati inca doua linguri de ulei si o bucatica de unt la ce a mai ramas in tigaie si adaugati a doua repriza de carne. Cand e gata, scoateti bucatile separat.
La sfarsit adaugati jumate de pahar de vin, caperele scurse de zeama, cateva linguri de zeama de lamaie la ce a ramas in tigaie si amestecati bine ca sa se desprinda tot ce s-a lipit de fundul tigaii, plus o bucatica de unt si lasati la foc mediu/mic pana scade la jumatate( max 4-5 min).
Turnati peste feliile calde de pui, adaugati patrunjel verde si gata!
Se poate servi cu salata de ardei copti si paine calda cu seminte.
Pofta buna!
Reteta Chicken Piccata a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro
Alte retete cu piept de pui gasiti aici:
Mancare de ardei gras cu piept de pui si marar,
Curry de pui,
Piept de pui aromat cu sote de dovlecei
Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...
Sufleu cu ficatei