Am feliat mai subtire bucatile (nu chiar ca si pt snitele, ceva mai groase), le-am sarat putin (nu mult, ca si parmesanul e sarat). Am amestecat 2-3 l
Am feliat mai subtire bucatile (nu chiar ca si pt snitele, ceva mai groase), le-am sarat putin (nu mult, ca si parmesanul e sarat).
Am amestecat 2-3 linguri de faina, 2-3 linguri de parmegiano, piper, boia impreuna.
Am pus la incalzit o tigaie/cratita cu cateva bucatele de unt si 3 linguri de ulei de masline.
Am dat feliile de carne prin amestecul faina-branza-mirodenii si le-am pus la prajit 3 minute pe fiecare parte.
Nu umpleti tigaia, daca aveti mai multe bucati le puneti in doua reprize.
Cand sunt prajite, le scoateti pe o farfurie, platou, ce aveti, care se poate tine la cald. Adaugati inca doua linguri de ulei si o bucatica de unt la ce a mai ramas in tigaie si adaugati a doua repriza de carne. Cand e gata, scoateti bucatile separat.
La sfarsit adaugati jumate de pahar de vin, caperele scurse de zeama, cateva linguri de zeama de lamaie la ce a ramas in tigaie si amestecati bine ca sa se desprinda tot ce s-a lipit de fundul tigaii, plus o bucatica de unt si lasati la foc mediu/mic pana scade la jumatate( max 4-5 min).
Turnati peste feliile calde de pui, adaugati patrunjel verde si gata!
Se poate servi cu salata de ardei copti si paine calda cu seminte.
Pofta buna!
Reteta Chicken Piccata a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro
Alte retete cu piept de pui gasiti aici:
Mancare de ardei gras cu piept de pui si marar,
Curry de pui,
Piept de pui aromat cu sote de dovlecei
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios