Chebe (Kibbeh)

Se pune griul spart inntr-un bol cu apa rece si se lasa la inmuiat 10 minute. Se scurge apoi intr-o sita pina iese toata apa. Se lasa la rece, impreun

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cesti de griu spart (nu germeni de griu; se gaseste la supermagazine-sectia de produse arabesti sau la magazinele orientale cu numele de burgul-acelasi ingredient care se foloseste si la tabule)
  • 800-900 grame de carne de oaie (miel) tocate
  • o ceapa
  • 2 lingurite de sare
  • o lingurita de piper
  • o lingurita de toate condimentele (All Spice)

Mod de preparare

Se pune griul spart inntr-un bol cu apa rece si se lasa la inmuiat 10 minute. Se scurge apoi intr-o sita pina iese toata apa. Se lasa la rece, impreuna cu carnea cel putin o ora. Se da carnea prin tocator de doua ori pina ajunge foarte fina. Se da si ceapa prin tocator si se amesteca cu carnea, cu griul spart, sarea, piperul, si "toate condimentele". Se fac niste mingiunte care se preseaza pina ajung ca niste discuri. Se prajesc pe ambele parti pina se rumenesc.
Se servesc calde sau reci, sau chiar crude (fara sa fi prajite, direct din frigider cu numele de chebbe naie)

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors