Ceapa umpluta (reteta italieneasca)

Cepele se curata si se oparesc in apa cu sare. Apoi se scurg pe o farfurie si se scobesc, pastrandu-se doar doua randuri de foi. Miezul scos se cales

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • patrunjel verde
  • peste sau carne tocata
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Cepele se curata si se oparesc in apa cu sare. Apoi se scurg pe o farfurie si se scobesc, pastrandu-se doar doua randuri de foi.

Miezul scos se caleste in ulei, fara a se rumeni. Se

trece apoi prin sita sau se mixeaza, adaugandu-se patrunjel verde, tocat.

Se cantareste o cantitate dubla de peste sau de

carne tocata, pregatita ca pentru musaca. Aceasta se

amesteca bine cu miezul de ceapa si doua galbenusuri, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Se unge o tava cu unt, se asaza in ea cepele umplute cu compozitia de mai sus.

Se toarna in tava putina supa de carne sau apa, se asaza

ceapa umpluta, se stropeste cu putin ulei si se da tava la

cuptor. Mancarea se serveste fierbinte.
Mancarea se serveste fierbinte.

Va recomandam si alte mancaruri:

Tocanita cu vinete

Tocanita de pipote

Tocanita de carne cu cartofi

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din legume

Chiftelute din legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide