Se curata ceapa, se taie partea de jos ceva mai adanc ca de obicei, se pastreaza coditele. Se pune la fiert in apa clocotita/ cu sare. Se scoate atunc
Se curata ceapa, se taie partea de jos ceva mai adanc ca de obicei, se pastreaza coditele. Se pune la fiert in apa
clocotita/ cu sare. Se scoate atunci cand ceapa, stransa cu
mana, se desface in foi.
Dupa ce s-au taiat coditele, se umplu foile cu o compozitie preparata astfel:
Carnea se da de doua ori prin masina de tocat, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se caleste in
ulei. Dupa ce s-a racit putin, se incorporeaza oul si compozitia se aromatizeaza cu ienibaharul zdrobit si frunzele de menta, taiate marunt.
Foile de ceapa umplute cu aceasta compozitie se aranjeaza intr-o tava. Se toarna deasupra apa cu sare, piper si ulei si se da tava la cuptor, la foc potrivit, timp de
circa 20-25 de minute.
Intre timp, se bate un ou cu zeama de lamaie, adaugandu-se, putin cate putin, sos din tava, dupa care, aceasta compozitie se toarna deasupra cepelor
umplute.
Acest preparat se poate consuma si a doua zi.
La compozitia cu carne se pot adauga si doua linguri de
orez, iar sosul poate fi preparat cu bulion.
Pofta buna!
Alte mancaruri cu carne gasiti aici:
Friptura de vita la cuptor
Tocanita de carne de vita cu cartofi
Piftie de pui
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post