Carnatii se spala si se usuca intr-un prosop curat, se taie felii lungi de 10 cm si se frig pe gratar. Ceapa se pune sa clocoteasca in apa cu sare sas
Carnatii se spala si se usuca intr-un prosop curat, se taie felii lungi de 10 cm si se frig pe gratar.
Ceapa se pune sa clocoteasca in apa cu sare sase minute, apoi se scoate, se goleste de miez impingand usor cu mana, dupa ce s-au taiat capacele la ambele capete, si se lasa sa se scurga, pe o farfurie intinsa.
Orezul se fierbe si se scurge, dupa care se amesteca cu felii de rosii, putina sare si piper macinat. Peste orez se pun bucatile de carnati.
Se umple fiecare ceapa, se asaza la rand pe un platou de sticla incasabila, se stropeste cu ulei si se introduce in cuptor pentru o jumatate de ora. Se pot scoate cand s-au rumenit usor.
Cepele se servesc fierbinti, cu un sos de rosii indulcit pus deasupra lor sau cu smantana.
Alte retete care contin carne:
Dovlecei umpluti
Mancare de mazare cu carne
Tocanita de pui
Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.
Oua scotiene