Castraveti umpluti cu carne de vita si porc

Pentru castraveti umpluti cu carne de vita si porc carnea se spala si se toaca marunt. Castravetii murati se spala, se taie la un capat si li se scoate miezul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 200 g
  • carne de porc - 100 g
  • castraveti murati - 1 kg
  • orez - 75 g
  • rosii conserva - 100 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • zahar - 15 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 200 g
  • faina - 40 g
  • apa - 350 ml
  • smantana - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru castraveti umpluti cu carne de vita si porc carnea se spala si se toaca marunt. Castravetii murati se spala, se taie la un capat si li se scoate miezul. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Faina se cerne. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. 125 g de ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa, se amesteca cu carne tocata, orez fiert, marar, sare si piper. Castravetii se umplu cu aceasta compozitie, se trec prin faina cu partea pe unde s-au umplut, se aseaza in vas si se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa. Vasul se introduce la cuptor 15-20 minute la foc moderat. Separat, se prepara sosul: se inabusa 75 g de ceapa ramasa, morcovii si patrunjelul radacina in 50 ml ulei si 100 ml apa, se adauga restul de faina dizolvata in 50 ml apa si pasta de tomate, sare, apa ramasa si se fierbe 10 minute. Sosul obtinut se strecoara peste castraveti, se fierb impreuna 10 minute la cuptor.

Castravetii umpluti cu carne de vita si porc se servesc calzi, cu rosii si iaurt deasupra.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide