Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la purcelul familiei, servita aburinda alaturi de salata de varza murata! Deliciu maxim!

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 2 carnati proaspeti
  • 2 fleici
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 100 ml vin alb
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Cartofii curatati, spalati, taiati cubulete se pun in tava si se lasa deoparte.

In tigaia cu ulei se rumenesc putin fleicile, apoi se scot pe o farfurie, iar in acelasi ulei se caleste ceapa, se adauga bulionul, apoi se rastoarna peste cartofi si se amesteca impreuna cu sare, piper, rozmarin si vin. Se pun deasupra carnatii si fleicile, se acopera cu folie de aluminiu, iar la cuptor va sta 40 min. Dupa acest timp se descopera si se mai lasa 10min sa se rumeneasca. Se serveste fiecare cu ce doreste!

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce