Carne gobernada (tocanita de vita cu cartofi)

Carne gobernada este o reteta tipic spaniola, care in traducere inseamna tocanita de vita cu ceapa, servita alaturi de cartofi noi cu verdeata. Urmareste reteta si prepara si tu aceasta delicioasa tocana.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg carne de vita
  • 500g ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 200ml vin alb
  • 500g cartofi noi
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Spalati si taiati carnea de vita in bucati. Asezonati-o cu usturoi, lasati cateva minute, dupa care adaugati sare. Caliti-o in ulei, adaugati ceapa si caliti-o pana devine aurie. Turnati si vinul si lasati sa fiarba inabusit pana cand se inmoaie carnea.

Separat, spalati cartofii noi si puneti-i intregi sa fiarba in apa clocotita cu sare. Scoateti-i si curatati-i de coaja, asezonati cu sare, piper si patrunjel tocat.


Tocanita de vita se serveste calda, pe o farfurie, alaturi de cartofii noi, stropiti cu sos.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala