Carne de vita cu sos la cuptor

Se spala carnea, se taie in bucatele si se pune la prajit in tigaia cu ulei incins. Nu trebuie lasata prea mult, numai cat sa capete putina culoare ma

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 1/2 kg carne de vita fara os
  • ulei pt prajit carnea(cateva linguri)
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 pastarnaci
  • 2-3 ardei verzi si/sau rosii
  • 2 cepe mijlocii
  • 3-4 bucati de telina
  • 1 capatana de usturoi
  • 8 cartofi
  • 15-20 ciupercute
  • supa de carne
  • cornstarch (faina de porumb utilizata la ingrosarea sosurilor si cremelor)
  • sare
  • lemon pepper(piper cu gust acrisor)

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie in bucatele si se pune la prajit in tigaia cu ulei incins. Nu trebuie lasata prea mult, numai cat sa capete putina culoare maro si sa ramana mustoasa.

Se scoate carnea si se pune intr-un vas/tava rezistent la cuptor. In uleiul ramas se calesc jumatate din legume(ciupercile, morcovi, pastarnac, ardei, ceapa). Cand sunt gata se scot intr-un vas si se pastreaza la cald.

Cealalta parte de legume se pun deasupra carnii in tava, se toarna supa de vita peste ele cat sa le acopere, se acopera tava cu capac sau foita de aluminiu si se dau la cuptor pt aprox. 2 ore si jumatate(ultima jumatate de ora fara capac).

Se scoate tava din cuptor, se strecoara zeama, legumele se indeparteaza si se arunca si carnea se pune in acelasi vas rezistent la cuptor.

Peste carne se adauga legumele calite si cartofii (curatati, taiati in bucati mari si fierti) si sosul care se face din zeama strecurata de la carne , condimente si faina de porumb(in proportie de 1 lingura la 250 ml+ 500 ml apa rece in care se dizolva inainte). Se mai da la cuptor totul, la foc mediu fara capac si se serveste.
Eu am facut si un piure servit ca garnitura la mancare.

Pofta buna!

Reteta Carne de vita cu sos la cuptor a fost propusa de MC pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vita gasiti aici:

Mancare cu carne de vita si Guinness,

Hamburger cu carne de vita,

Salata carne de vita si verdeata

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

un dulce de nerefuzat ;)

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide