Se taie muschiul de vita felii medii, se unge cu unt, se stropeste cu vin, se freaca cu zahar pe toata suprafata si apoi se lasa la frigider 10 minute
Se taie muschiul de vita felii medii, se unge cu unt, se stropeste cu vin, se freaca cu zahar pe toata suprafata si apoi se lasa la frigider 10 minute. In acest timp, se curata cartofii, se taie felii mai mari si se baga in cuptor cu ulei, usturoi, pesmet si sare. Se lasa sa se rumeneasca. Separat, se aleg pastaile de fasole, se spala in apa calduta si se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se pun intr-un bol. Se amesteca cu sare, piper, zeama de lamaie, ulei, usturoi pisat si patrunjel verde. Se prepara sosul alb din unt topit, pesmet si smantana, se adauga piperul si se mai lasa sa clocoteasca cateva minute. Intre timp, se pun feliile de muschi pe gratar si se lasa sa se rumeneasca.
Se servesc cu sos si cu garnitura de cartofi si fasole.
Alte retete:
Conopida la cuptor cu bacon
Tocanita de pui
Mancare de mazare
Această rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)