Carne de vanat cu prune

Turnam vinul rosu peste prune, adaugam scortisoara si lasam la macerat 12 ore. Curatam o ceapa rosie, telina si morcovii si le feliem. Curatam cealalt

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg pulpa carne de vanat
  • 25 dkg prune fara samburi
  • 1 lingurita scortisoara
  • 15l vin rosu
  • 2 cepe rosii
  • 25 dkg morcovi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita cuisoare
  • 10 dkg telina
  • Sare
  • piper macinat
  • 1linguri ulei
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 8 dl supa de oase

Mod de preparare

Turnam vinul rosu peste prune, adaugam scortisoara si lasam la macerat 12 ore. Curatam o ceapa rosie, telina si morcovii si le feliem. Curatam cealalta ceapa, o frecam cu sare si piper si o prajim pe toate partile in ulei fierbinte. Adaugam legumele feliate, prajim putin, adaugam pasta de tomate, supa de oase si fierbem la foc mediu 1,5 ore. Adaugam carnea impreuna cu sosul si fiebem 30 de minute. Scoatem carnea si prunele si pisam sosul ramas printr-o strecuratoare deasa. Adaugam sare si piper si turnam amestecul peste carne, decoram cu prune si servim cu cartofi sarati.
Alte retete recomandate

Tocanita vinete

Tocanita din carne

Tocanita ficat

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide