Rata se pune la rumenit in unt la cuptor. Separat se prepara un sos din faina si grasime amestecate pe foc mic pana ce faina se ingalbeneste putin, a
Rata se pune la rumenit in unt la cuptor. Separat se prepara un sos din faina si grasime amestecate pe foc mic pana ce faina se ingalbeneste putin, apoi se adauga sare si coaja rasa de la 2 portocale si un pahar cu apa. Se fierbe totul putin, se adauga rata si sucul de la portocale, zaharul si coniacul. Se mai fierbe putin totul, la cuptor. Dupa ce rata a fiert, se scoate, se taie bucati, se asaza pe farfurie, iar deasupra se toarna sosul si se garniseste totul cu felii de portocale.
Se serveste calda.
Alte retete:
Placinta de dovleac
Ciulama de ciuperci
Sarmale de post
Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos