Carne de porc cu fasole boabe

Se alege fasolea, se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Se varsa apa si se pune fasolea in apa care fierbe pe foc si se lasa sa fiarba circa c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc
  • 500 gr fasole boabe alba
  • 2 cepe
  • 6-7 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Se varsa apa si se pune fasolea in apa care fierbe pe foc si se lasa sa fiarba circa cinci minute, apoi se arunca apa si se inlocuieste cu alta apa tot clocotita. Se lasa sa fiarba pana se moaie si se adauga sare.

Se pune ceapa tocata marunt intr-un vas cu cateva linguri ulei sa se infierbante. Separat se fierbe fasolea. Se toarna din zeama in care fierbe fasolea, peste ceapa si se lasa la fiert vreo zece minute. Dupa aceea se toarna totul in vasul cu fasolea boabe si se lasa la fiert in continuare. Carnea se feliaza si se pune intr-i togaie cu putin ulei, la fript. Se lasa sa se friga pe ambele parti si se toarna din cand in cand apa fierbinte.


Se serveste fasolea cu felii de carne prajite si cu salata verde.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Chiftele

Placinta de dovleac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide