Carne de porc cu fasole boabe

Se alege fasolea, se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Se varsa apa si se pune fasolea in apa care fierbe pe foc si se lasa sa fiarba circa c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc
  • 500 gr fasole boabe alba
  • 2 cepe
  • 6-7 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Se varsa apa si se pune fasolea in apa care fierbe pe foc si se lasa sa fiarba circa cinci minute, apoi se arunca apa si se inlocuieste cu alta apa tot clocotita. Se lasa sa fiarba pana se moaie si se adauga sare.

Se pune ceapa tocata marunt intr-un vas cu cateva linguri ulei sa se infierbante. Separat se fierbe fasolea. Se toarna din zeama in care fierbe fasolea, peste ceapa si se lasa la fiert vreo zece minute. Dupa aceea se toarna totul in vasul cu fasolea boabe si se lasa la fiert in continuare. Carnea se feliaza si se pune intr-i togaie cu putin ulei, la fript. Se lasa sa se friga pe ambele parti si se toarna din cand in cand apa fierbinte.


Se serveste fasolea cu felii de carne prajite si cu salata verde.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Chiftele

Placinta de dovleac

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post