Carne de porc condimentata, cu legume, in aluat

Se spala carnea, se bate si se presara cu cimbru, sare si piper. Se prepara un aluat din faina, unt topit si sare. Se amesteca bine, apoi se adauga o

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g muschi de porc
  • un ardei gras
  • 200 g fasole verde
  • un morcov
  • o ceapa
  • 2 galbenusuri crude
  • 200 g unt
  • o cana de faina
  • o cana de vin rosu
  • 100 g stafide
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala carnea, se bate si se presara cu cimbru, sare si piper. Se prepara un aluat din faina, unt topit si sare. Se amesteca bine, apoi se adauga o jumatate de pahar de apa, se framanta si se lasa timp de 45 de minute intr-un loc cald.

Se ia ardeiul si se taie in cubulete, Fasolea pastai se taie marunt, iar morcovul curatat se taie in rondele cat mai mici. Legumele se fierb impreuna. Se scot din apa si se asaza peste muschiuletul de porc. Se adauga si stafidele, muschiuletul astfel umplut se ruleaza si se coase sau se leaga cu ata. Se unge cu putin ulei si se asaza intr-o tava, impreuna cu ceapa calita solzisori. Se toarna peste carne vinul rosu si cateva linguri de ulei. Se lasa la foc mic aproximativ o ora.

Se scoate muschiuletul si se acopera cu o foaie de aluat. Se unge cu galbenusurile de ou si se asaza din nou in tava, lasandu-se la rumenit.
Alte retete gatit recomandate

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala