Pentru carnati dupa reteta traditionala se spala bine intestinele de porc si se razuie cu dosul unui cutit. Se taie canea de porc si de vita bucati mici.
Pentru carnati dupa reteta traditionala se spala bine intestinele de porc si se razuie cu dosul unui cutit. Se taie canea de porc si de vita bucati mici si se da prin masina de tocat. Se pune intr-un castron mare, se adauga usturoiul pisat si se amesteca bine. Se dizolva o lingura cu varf de sare grunjoasa intr-o cana de apa. Se pune peste carne toate condimentele si se amesteca bine cu mana, adaugand treptat saramura. Se gusta din cand in cand din carne, pentru a nu se sara foarte tare. Daca se doreste sa iasa mai condimentati se adauga si o lingura de boia dulce. Se lasa sa se intrepatrunda aromele de seara pana dimineata.
A doua zi, se umplu intestinele cu amestecul de carne si carnatii obtinuti se tin la caldura 12 ore, dupa care se lasa la rece. Se pot pastra si la congelator.
Carnatii se pot pune si la afumat pana obtin o culoare rosiatica.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post