Ce poate fi mai bun decat niste carnati proaspeti de casa, pe care sa-i faci la cuptor sau pe gratar.
Mod de preparare:
Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat, apoi se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste amestec se pun condimente potrivite pentru carnati (coriandru, cimbru, nucsoara pisata, zeama de usturoi), se amesteca din nou si se umplu carnatii cu ajutorul unei palnii atasate la capatul masinii de tocat. Se pune carnea tocat din nou in masina si se manevreaza cu grija matele la umplere pentru a nu se rupe.
Cu mana se misca umplutura spre capatul intestinului care se leaga cu ata sau se face un nod din mat la capatul de jos.
Inainte de a se trece la umplerea carnatilor, se pune un pic de apa rece in carne, pentru ca umplutura sa alunece usor. Cand matul s-a umput se leaga si la celalalt capat si se pun la rece doua zile (se pot pune fiec intr-o camara racoroasa, beci sau pe balcon, insirati pe sarmele de rufe).
Carnatii se pot congela sau folosi preparati la gratar sau cuptor.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post