Carnatii din carne de pui sau curcan se numara tot mai des printre alegerile noastre din cauza cantitatii mai scazute de grasime fata de traditionalii carnati din carne de porc. Dar carnea de pui sau curcan este mult mai uscata asa ca trebuie sa ii adaugam ceva pentru gust si textura.
Carnea (atat cea deschisa la culoare cat si cea inchisa), impreuna cu pielea se taie in bucati mici si se macina. Se adauga toate condimentele in bors, se amesteca bine, dupa care se toarna peste carnea macinata. Se framanta bine cu mana, si se mai da o data amestecul prin masina de tocat. Se adauga si branza feta. Cu pasta obtinuta se umplu mate naturale sau artificiale.
Carnatii astfel obtinuti se aseaza intr-o tava de cuptor, se stropesc cu ulei de floarea soarelui si vin alb, se impaneaza cu crengute de cimbrisor si se dau la cuptorul incins acoperiti cu folie pentru 15 minute. Se da folia la o parte si se mai lasa pana se rumenesc si lichidul aproape s-a evaporat.
Carnatii de pui se servesc calzi alaturi de cartofi copti.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post