Carnatii de casa sunt deliciosi, se prepara in ziua Ignatului si pot fi si afumati. Oricine poate sa-si prepare niste carnati deliciosi in casa, urmand reteta traditionala.
Mod de preparare
Carnea de porc se spala, se toaca in masina de tocat si se da deoparte. Se pregatesc condimentele: boiaua, sarea, cimbrul si se curata usturoiul.
Intestinele de porc se intind si se sufla prin ele. Se asaza un cap al matului pe palnia masinii de tocat, pentru ca astfel se umplu matele cu carne. Atentie insa! Nu se pune decat palnia de umplut carnati la masina de tocat, nu si cutitele pentru taiere.
Se piseaza usturoiul, se amesteca carnea cu boia (1-2 lingurite), cu sarea (dupa gust) si cimbru (dupa gust). Se adauga la final si usturoiul, dupa care iar se amesteca si se pune putina cantitate de carne in masina de tocat. Se umplu carnatii. Din cand in cand, se intorc carnatii, ca sa nu se rupa.
La final, se dau carnatii in balcon sau in camara, la loc uscat si rece, ideal la vant.
Apoi, acestia se prajesc in tigaie, dupa care se pot servi.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Carnatii de casa se prajesc si se servesc calzi alaturi de varza murata, sau se pot pune la afumat.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post