Caltabosi cu orez si stafide

Pentru caltabosi cu orez si stafide carnea de porc se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 kg:
  • carne de porc - 3 kg
  • grasime bucati - 1
  • 2 kg
  • orez - 500 g
  • ceapa - 750 g
  • sare si piper dupa gust
  • stafide - 400 g
  • morcovi - 300 g
  • mate de porc - 11 m
  • untura - 150 g

Mod de preparare

Pentru caltabosi cu orez si stafide carnea de porc se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Matele se spala cu apa calda si se tin in apa rece. Ceapa se inabusa in untura. Carnea se da prin masina de tocat, se amesteca cu orez, sare, piper, ceapa inabusita, zahar si stafide. Se amesteca bine si se umplu matele cu ajutorul unui sprit. Caltabosii cu orez si stafide se fierb 30 minute in apa cu sare si morcovi.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala