Punem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem intr-o oala separat, cu
Punem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem intr-o oala separat, cu ½ de lingura de sare, ½ de ora. Scoatem baconul din zeama si fierbem, in zeama ramasa, 70 dkg de orez (cu atentie, nu trebuie sa fiarba complet). Punem deoparte zeama de la inima si limba, din ea putem prepara o supa buna. Macinam carnea fiarta, dupa racire o impartim in 2 parti si adaugam orezul cat e cald (in caz contrar amestecul nu se va realiza uniform). Adaugam ceapa rosie la amestecul cu ficat, iar la amestecul cu plaman adaugam praful de boia picanta si ½ de lingura de sare (atentie la sare), macinam bucatile de inima, bucatile de limba, baconul si carnea cu grasime, adaugam cuisoare, boia picanta (cu atentie), ½ de lingura de sare si orez (intre timp tot gustam). Sa avem grija sa cumparam intestine de porc bune. Spalam intestinele in apa calduta de mai multe ori, apoi le punem intr-un borcan cu apa cu otet si le lasam sa stea 4-6 ore si le clatim din nou. Taiem intestinele in bucati de 50 de cm si le legam la un capat strans cu sfoara. Dupa ce umplem intestinele le legam si celalalt capat in mod asemanator. Agatam 4-5 bucati de caltabos pe o lingura de lemn cu maner lung; punem la fiert o oala de 25 de l in care turnam ¼ de apa. Cand incepe sa fiarba apa, atarnam caltabosul in ea, astfel incat lingura sa fie proptita de marginile oalei. Lasam sa fiarba doar 5 minute sa nu cumva sa se sparga. Dupa 5 minute scoatem si racim, dupa racire punem la frigider.
Alte retete recomandate
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Ciulama de ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post