Bulete cu sos de lamaie

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Bulete: pulpa de porc 1.250 kg
  • paine alba sfaramata 0.250 kg
  • ceapa 0.100 kg
  • menta uscata 0.005 kg
  • patrunjel verde 0.100 kg
  • parmezan ras 0.050 kg
  • oua (albusuri) 4 buc
  • faina 0.100 kg
  • ulei de masline 0.300 l
  • piper 0.003 kg
  • sare 0.020 kg
  • Sos: ceapa 0.150 kg
  • faina 0.100 kg
  • unt 0.100 kg
  • lapte 0.800 l
  • oua(galbenusuri) 4 buc
  • lamaie 0.130 kg
  • Garnitura: 0.500 kg orez salbatic 0.350 kg
  • Decor Lamaie 0.100kg

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Lamaia pt. decor se taie rondele. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se usuca pe prosop curat si se toaca. Carnea tocata se amesteca cu paine, ceapa, menta, patrunjel, parmezan ras, albusuri de ou, sare si piper. Se formeaza bulete care se trec prin faina si se prajesc in ulei. Sosul se prepara astfel: ceapa se fierbe in apa, pana se evapora apa. Apoi se adauga untul si se inabusa putin cu suc de lamaie si o cantitate mica de apa. In aceasta copmpozitie se adauga buletele si se reduce focul la minimum. Galbenusurile de ou batute se amesteca cu lapte rece, faina, unt si cateva linguri de sos de langa bulete. Sosul cu galbenus se toarna peste bulete si se fierbe pe foc mic sau in bain-marie.
Se serveste cu garnitura de orez salbatic si decor din rondele de lamaie.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

Un aperitiv minunat pentru o seara de duminica in familie :), un blat grozav de bun asemanator cu cel de tarta dar totodata...

Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide