Budinca din carne de porc tocata

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Acestea se dau prin masina de tocat. Feliile de franzela se inmoaie in lapte caldut, apoi se scurg bi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • o jumatate de franzela
  • o cana de lapte
  • o lingura de faina
  • o ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • o cana de supa de oase
  • 2 linguri de pesmet
  • 3 linguri de seminte de susan
  • o lingura de unt
  • sare
  • piper
  • marar
  • ienibahar

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Acestea se dau prin masina de tocat. Feliile de franzela se inmoaie in lapte caldut, apoi se scurg bine, se maruntesc si se amesteca apoi cu pulpa de porc tocata.

Ceapa curatata se taie pestisori si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei. Se adauga carnea tocata peste ceapa, iar cand aceasta incepe sa se rumeneasca se presara deasupra faina si se stinge cu zeama de oase. Se potriveste de sare si piper, se adauga susanul si se lasa acoperit, sa fiarba inabusit. Se condimenteaza cu ienibahar si se presara cu marar tocat. Se unge cu putin unt un vas termorezistent si se pune carnea. Deasupra se asaza bucatele de unt si se lasa la cuptor, pana se patrunde bine.
Se serveste calda, cu diferite sosuri.

Alte retete usoare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors