Budinca de porumb cu pulpe de pui

Se curata copanele de piele si se taie in bucati mai mici. Se clatesc si se zvanta intr-un servet. Se sareaza, se pipereaza, se tavalesc prin paprika

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 copane de pui
  • sare
  • paprika dulce
  • chimen macinat
  • 250 g macaroane marunte
  • 400 g ciuperci marunte
  • 3 fire de ceapa verde
  • unt pentru uns forma
  • 2 linguri de untdelemn
  • piper macinat
  • 1 cutie de boabe de porumb (conserva)
  • 200 g smantana

Mod de preparare

Se curata copanele de piele si se taie in bucati mai mici. Se clatesc si se zvanta intr-un servet. Se sareaza, se pipereaza, se tavalesc prin paprika amestecata cu o lingurita de chimen pisat sau macinat.

Separat, se fierb macaroanele (cat mai marunte) in apa cu sare (nu foarte moi), se strecoara si se lasa sa se scurga in sita.

Se curata ciupercile si se taie in patru.

Se spala ceapa verde si se taie in ineluse.

Se unge cu unt o forma rezistenta la foc.

Se prajesc copanele in ulei fierbinte, pe ambele parti. In uleiul ramas, se calesc ciupercile si ceapa verde, cam 3 minute, amestecand. Se pune sare si piper. Se amesteca cu macaroanele si se pun in forma unsa cu unt. Deasupra se asaza copanele de pui.

Se scot boabele de porumb din conserva, se amesteca cu smantana si putina sare, si se paseaza cu mixerul sau se dau prin masina (in cazul acesta, smantana se adauga la final). Sosul obtinut se intinde peste copanele de pui. Se coace la cuptor, la treapta a treia, vreme de 45 de minute.


Pofta buna!

Reteta Budinca de porumb cu pulpe de pui a fost propusa de stu pe forum culinar.ro

Alte retete cu pulpe de pui gasiti aici:

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor,

Pulpe de pui umplute cu orez,

Cartofi taranesti a la bunica cu pulpe de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

un dulce de nerefuzat ;)

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide