Budinca de limba cu orez si mazare

Limba spalata se fierbe in apa cu sare, se curata de pielita si se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii subtiri. Orezul spalat se fierbe in zeama d

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750g limba de purcel
  • 1/2 kg mazare boabe
  • 200g orez fiert
  • 100g unt
  • 2 oua
  • sare
  • 1 lingura pesmet
  • sos de rosii sau de smintina

Mod de preparare

Limba spalata se fierbe in apa cu sare, se curata de pielita si se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii subtiri. Orezul spalat se fierbe in zeama de la limba; la fel, dar separat se fierb si boabele de mazare. Intr-o forma tapetata cu unt si pesmet se asaza in cratita si pe margini felii de limba, iar mijlocul se umple cu un rind de mazare, un rind de orez amestecat cu cele doua oua. Ultimul strat va fi de orez. Pe deasupra se adauga si restul de unt bucatele. Se acopera si se fierbe pe baia de apa ½ ora. Se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu sos de rosii sau de smintina.


Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post