Se trece de 2-3 ori prin masina de carne ficatul bine sters, ceapa curatita, taiata si inabusita in putin unt, piinea inmuiata si stoarsa si slanina.
Se trece de 2-3 ori prin masina de carne ficatul bine sters, ceapa curatita, taiata si inabusita in putin unt, piinea inmuiata si stoarsa si slanina. Se adauga sare, piper, putina nucsoara pudra, galbenusurile, smintina, albusurile batute spuma si se amesteca totul bine. Se unge o forma cu capac (in lipsa, o cratita de 2 kg) cu unt, se asaza inauntru compozitia nivelata si presata ca sa nu aiba goluri, se acopera si se fierbe pe baia de apa 1 ora. Se rastoarna pe o farfurie.
Se serveste cu pireu de spanac, salata de cartofi sau salata verde.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios