Budinca cu carne macra de vaca si usturoi

Pentru budinca cu carne macra de vaca si usturoi se pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne macra de vaca
  • putina untura
  • 4 cepe
  • 1 lingurita bulion de rosii
  • 1 capatina usturoi
  • 3 oua
  • 1 lingurita faina
  • 1 cescuta lapte

Mod de preparare

Pentru budinca cu carne macra de vaca si usturoi se pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna. Se adauga bulion, sare si o capatina de usturoi curatat. Cand carnea s-a rumenit, se pune o lingurita de faina. Se amesteca bine si se toarna un pahar cu apa calda. Se lasa sa fiarba pana ce scade apa la jumatate. Se ia la o parte si cand carnea s-a racit se da totul prin masina de tocat. Se bat bine ouale, se adauga o cescuta de lapte si se toarna compozitia in tocatura amestecand incet. Se unge cu untura o craticioara, se presara cu pesmet si se pune in ea compozitia netezind-o frumos cu o lingura. Se fierbe in baie de apa la cuptor cam 3/4 ora. Cand budinca este gata se lasa 1/4 ora sa se odihneasca, apoi se rastoarna pe o farfurie rotunda.


Se serveste cu garnitura de macaroane sau orez si sos de rosii.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors