Blancheta de manzat

Se curata zarzavatul, se spala si se pune intr-o oala adanca, cu multa apa. Peste zarzavat se pune carnea spalata si taiata felii mici. Se fierb impre

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de manzat
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de patrunjel
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper boabe
  • 2 linguri de unt
  • 6—7 fire de arpagic
  • 2 galbenusuri crude
  • 1/2 lamaie
  • 1 telina

Mod de preparare

Se curata zarzavatul, se spala si se pune intr-o oala adanca, cu multa apa. Peste zarzavat se pune carnea spalata si taiata felii mici. Se fierb impreuna, in vasul descoperit, pana cand carnea s-a inmuiat bine.

Din doua linguri de unt si doua linguri de faina se face o ciulama care se stinge cu zeama in care a fiert carnea, la foc mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pentru ca ciulamaua sa nu se prinda de vas. In ciulamaua subtiata cu zeama de carne se adauga ciupercile spalate si taiate felii subtiri, sare si boabe de piper si se lasa sa fiarba un sfert de ora. Se adauga bucatile de carne, cateva fire de arpagic si o legatura de patrunjel verde, care se inlatura atunci cind mancarea este gata. Se fierb impreuna, la foc potrivit, o jumatate de ora, dupa care se ia mancarea de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se bat galbenusurile, se pun peste carne, se stoarce deasupra zeama de la o jumatate de lamaie, se amesteca incet ca sa se omogenizeze si se potriveste cu sare.
Se serveste cu verdeata tocata deasupra.

Alte retete care contin carne:

Drob de pui

Ciorba de pui a la grec

Pui cu ceapa

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Parteneri
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti