Blanchet din carne de miel

Pentru blanchet din carne de miel carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se curata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de miel cu os - 600 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • faina - 50 g
  • unt - 100 g
  • orez - 200 g
  • oua - 1 bucata
  • lamaie/sare de lamaie - 25 g/2 g
  • apa - 600 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru blanchet din carne de miel carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie sferturi. Faina se cerne. Orezul se alege de impuritati, se spala. Oul se trece sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Lamaia se spala si se extrage sucul. Carnea se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, se adauga ceapa, morcovi, patrunjel radacina si se fierb cca 30 minute. Peste faina dizolvata in 50 ml apa se pune unt incalzit (50 g), se adauga cca 600 ml apa si se fierb 15 minute. Se trage vasul de pe foc, se adauga galbenusurile, sucul de lamaie, sarea, carnea si se fierb inca 10 minute. Orezul se inabusa in 50 g unt; se adauga 350 ml supa de la carne si se fierbe la cuptor 10 minute (intrun vas acoperit).

Blanchetul din carne de miel se serveste cald.

 


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala