Blanchet de vita

Pentru blanchet de vita carnea se spala. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Morcovii, telina si ceapa se curata si se spala.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • cartofi - 800 g
  • morcovi - 250 g
  • telina radacina - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • faina - 50 g
  • oua - 1 bucata
  • unt - 25 g
  • untura - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • lamaie - 50 g
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • mazare proaspata/conserva - 500 g/250 g
  • sare si piper boabe dupa gust

Mod de preparare

Pentru blanchet de vita carnea se spala. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Morcovii, telina si ceapa se curata si se spala. Mazarea proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa rece (cea conservata se scurge de lichid si se spala sub jet de apa rece). Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se extrage sucul. Oul se trece sub jet de apa rece, se separa albusurile de galbenus. Faina se cerne. Carnea se fierbe in apa cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga morcovi, telina, ceapa si boabe de piper. Carnea se taie in 10 bucati. Dupa ce a fiert, se scot legumele si se taie cuburi. Supa se strecoara si se foloseste la prepararea sosului cu faina, galbenus de ou, untura, foi de dafin, sare si suc de lamaie. in sosul fiert se adauga bucatile de carne si se fierb impreuna 8-10 minute. Cartofii fierti se amesteca cu legumele taiate si mazare; se adauga unt topit.

Blanchetul de vita se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada din piept de pui

Un mezel sanatos de casa pe care vi-l recomand alaturi de o salata de cruditati mai ales acum pe perioada verii!

Rulada din piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide