Carnea se spala, se curata si se taie in bucati de marime potrivita, si se pune la fiert in doi litri de apa rece, in care s-a dizolvat o lingura de s
Carnea se spala, se curata si se taie in bucati de marime potrivita, si se pune la fiert in doi litri de apa rece, in care s-a dizolvat o lingura de sare. Se curata ceapa si se taie in sferturi. Morcovii, curatati si spalati, se taie in sferturi pe lungime. Telina se taie si ea in cuburi mari. Legumele astfel pregatite se pun in vasul cu carne de miel, dupa ce s-a inlaturat spuma ori de cate ori a fost necesar, lasandu-le sa fiarba impreuna, intre timp, se alege orezul si se spala bine in mai multe ape. Se pune apoi la calit in doua linguri de ulei, lasandu-se pana se rumeneste putin, apoi se stinge cu patru cani de zeama rezultata din fierberea mielului cu zarzavatul. Se potriveste de sare si piper si se introduce vasul cu orez la cuptor, la foc potrivit, pana cand acesta este gata. Separat, se incinge uleiul ramas si se adauga doua linguri de faina. Se stinge sosul cu putina zeama de carne. Galbenusurile se freaca bine cu sucul unei jumatati de lamaie si se incorporeaza in sos. Se potriveste cu sare si piper si se condimenteaza cu oregano.
Se serveste pe un platou, punand alaturi de bucatile de carne de miel orez si turnand deasupra cateva linguri de sos. Se orneaza cu frunzulite de patrunjel si cu feliute subtiri de lamaie, taiate in jumatati.
Alte retete mancaruri recomandate
Dovlecei umpluti
Tocanita de pui
Ciulama de ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post