Biftec ardelenesc

Feliile de carne se bat cu batatorul si se frig pe ambele parti in untura fierbinte. Ceapa taiata foarte subtire, se pune, pe foc mic in untura ramas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 felii de carne
  • 200 gr ceapa
  • 2 linguri untura
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • 1 lingurita faina
  • 1 pahar bulion de rosii
  • 1 pahar vin

Mod de preparare

Feliile de carne se bat cu batatorul si se frig pe ambele parti in untura fierbinte. Ceapa taiata foarte subtire, se pune, pe foc mic in untura ramasa de la carne si se lasa la rumenit. Bucatile de carne se asaza peste un strat de ceapa, deasupra se pune alt strat de ceapa, apoi verdeata, vinul si un sos preparat din faina cu bulion de rosii, sare si piper. Se acopera vasul cu un capac si se introduce in cuptorul fierbinte, sa fiarba incet.


Se serveste cu garnitura de legume.

Alte retete culinare:

Tocanita de pui

Placinta de dovleac

Ardei umpluti

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post