Biftec ardelenesc

Feliile de carne se bat cu batatorul si se frig pe ambele parti in untura fierbinte. Ceapa taiata foarte subtire, se pune, pe foc mic in untura ramas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 felii de carne
  • 200 gr ceapa
  • 2 linguri untura
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • 1 lingurita faina
  • 1 pahar bulion de rosii
  • 1 pahar vin

Mod de preparare

Feliile de carne se bat cu batatorul si se frig pe ambele parti in untura fierbinte. Ceapa taiata foarte subtire, se pune, pe foc mic in untura ramasa de la carne si se lasa la rumenit. Bucatile de carne se asaza peste un strat de ceapa, deasupra se pune alt strat de ceapa, apoi verdeata, vinul si un sos preparat din faina cu bulion de rosii, sare si piper. Se acopera vasul cu un capac si se introduce in cuptorul fierbinte, sa fiarba incet.


Se serveste cu garnitura de legume.

Alte retete culinare:

Tocanita de pui

Placinta de dovleac

Ardei umpluti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide