Pentru berbec cu varza si rosii carnea se spala, se portioneaza, se opareste, se spala din nou cu apa rece si se sareaza. Varza alba murata se spala, se curata de cotor.
Pentru berbec cu varza si rosii carnea se spala, se portioneaza, se opareste, se spala din nou cu apa rece si se sareaza. Varza alba murata se spala, se curata de cotor, se indeparteaza foile depreciate, se spala din nou si se taie fasii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferuri. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura cu 50 ml apa si se scot in alt vas. Ceapa se inabusa in 50 g untura cu 50 ml apa. Se adauga pasta de tomate si varza taiata, continuand fierberea 30 minute. Bucatile de carne se aseaza peste varza, pe marginea vasului. Se adauga foi de dafin, boia de ardei, cimbru, piper si cantitatea de apa necesara fierberii. Se fierbe la foc moderat cca 1 ora, cu vasul acoperit. Spre final, rosiile se aseaza peste varza, iar vasul se introduce la cuptor 10 minute.
Berbecul cu varza si rosii se serveste cald.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala