Berbec cu mazare

Pentru a prepara aceasta reteta de berbec cu mazare sunt necesare urmatoarele ingrediente: berbec, mazare, ceapa, maghiran, margarina, faina, sare, boia dulce.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 felii de berbecut
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de mazare (din conserva sau congelata)
  • ¼ l zeama in care a fiert mazarea
  • 1 lingura praf de maghiran
  • o lingura margarina sau ulei
  • o lingura faina
  • sare
  • o lingura boia dulce

Mod de preparare

Ceapa se curata. Daca folosesti mazare congelata, aceasta se pune la fiert. Se pun legumele si carnea intr-o cratita, se adauga sare si maghiran si se inabuse 40-50 de minute, pana devin fragede. Faina se dizova cu 2-3 linguri de zeama de la carne si se adauga boiaua. Compozitia rezultata se toarna peste carne si se lasa sa dea 2-3 clocote.


Se serveste cu sosul de mazare turnat peste carne.

Alte retete recomandate:

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Drob

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors