Bekri meze the drinker

Bekri meze the drinker este o reteta savuroasa si plina de arome. Pentru prepararea ei avem nevoie de ingredientele: carne de vita, ceapa, unt, rosii, pasta de tomate.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg. carne vaca (vitel)
  • 2-3 linguri unt
  • 2-3 cepe potrivit de mari taiate marunt
  • 1 foaie de dafin scortisoara
  • piper
  • cimbru
  • 2 catei usturoi pisati
  • 2-3 cesti de vin rosu sec
  • 1 lingura pasta de tomate(bulion)
  • 3-4 rosii mici
  • patrunjel
  • sare
  • piper si orice fel de mirodenii pentru friptura

Mod de preparare

Pentru reteta de bekri meze the drinker trebuie sa procedam astfel:

Se spala carnea si se taie in bucati mari. Se prajeste ceapa in unt incins, se adauga carnea si toate mirodeniile, se lasa putin sa fiarba (prajeasca). Se adauga vinul si bulionul, rosiile, patrunjelul. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba aproximativ 1 ora si 1/2. Daca sosul este prea subtire, se adauga putina faina amestecata cu vin.


Alte retete cu carne recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala