Aripioare crocante cu pui este o reteta delicioasa, pentru care aveti nevoie de doar cateva ingrediente: 16 aripioare de puimai mici, pesmet, oua si fulgi de porumb maruntiti.
Ariprioarele de pui sunt rapid de preparat numai bune pentru o gustare de week-end. Sunt ideale si cand ai prieteni invitati.
Pentru aceasta reteta ai nevoie de trei vase:
- in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina
- in al doilea bati ouale si pui sare si piper
- in al treilea amesteci restul de faina, cu fulgii sfaramati, pesmetul, un varf de cutit de boia si un varf de cutit de chilli. Fulgii ii poti sfarama punandu-i intr-o punga peste care treci cu facaletul sau in robot.
Aripioarele le speli si le stergi cu prosoape de hartie apoi le treci pe rand prin primul vas, apoi prin al doilea si prin al treilea. Le pui la prajit cand uleiul din tigaie e incins (cam 2 degete de ulei) si le lasi pana se rumenesc frumos (cam 10 minute), intorcandu-le de pe o parte pe alta. Le scoti pe o farfurie cu servetele pentru a asborbi surplusul de ulei si eventual, le tamponezi deasupra cu inca un servet.
Serveste aripioarele crocante cu porumb cu salata, cu piure sau cu cartofi prajiti. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post