Ardeii umpluti sunt deliciosi si se afla printre mancarurile mele preferate. Imi place sa-i servesc pe pat de rosii si kaizer, de exemplu, dar sunt deliciosi si simpli, cu putina smantana pe deasupra.
Ardeii ii spalam, le taiem capacul( pe care il pastram) si ii curatam de seminte.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ardeiul kapia il curatam de seminte si il dam pe razatoare.
Punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa si o inabusim 5 minute, apoi si morcovul.
Incorporam pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.
Orezul il spalam in 2-3 ape, apoi il punem intr-un bol.
Peste punem carnea, amestecul de morcov cu ceapa, kapia razuita.
Verdeata o spalam si o tocam marunt.
O punem in umplutura, condimentam cu sare, piper, putin cimbur uscat.
Adaugam si oul, apoi cu o lingura de lemn amestecam compozitia.
Cu o lingurita umplem ardeii cu aceasta compozitie pregatita si le punem capacul la loc.
Rosiile le spalam si le taiem felii rotunde.
Asezam intr-o oala felii de rosii, cateva felii de kaizer, un fir de marar apoi ardei umpluti si tot asa pana terminam ardeii.
Ultimul strat trebuie sa fie format din felii de rosii.
Acoperim cu apa ardeii, punem un capac si ii bagam in cuptorul incins.
Ii lasam pana sunt bine facuti.
Cand sunt gata ii scoatem sa se racoreasca putin, apoi servim.
Sa aveti pofta!
* Doresc sa testez produsele philips pentru ca sunt de mare calitate si mai ales ca imi lipseste un mixer de mana si tare imi doresc. As toca, taia totul mai repede, Preparatele le-as pregati intr-un timp mai scurt si timpul ramas l-as folosi iesind la plimbari, as sta mai mult in compania celor dragi si as putea testa si mai multe retete!!
Servim ardeii umpluti pe pat de rosii, cu kaizer alaturi. Optional se pot servi si cu smantana.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post