Ardei umpluti

1. Ardeii se scobesc in interior, se spala si se lasa sa se zvante pe un servet 2. Carnea se pune intr-un castron. 3. Ceapa se toaca marunt. 4. Se pun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7-8 ardei
  • 1 kg carne tocata
  • o ceasca de orez
  • 2 cepe mari
  • o legatura patrunjel
  • o ceasca pasta de rosii
  • o ceasca ulei
  • sare
  • vegeta
  • piper
  • 2 rosii mari pentru capace
  • Pentru sos: o ceapa
  • 4 linuri faina
  • o cutie rosii tocate in sos restul de la rosii (dupa ce am folosit coaja pentru a face capacelele la ardei)
  • si iute de ardei
  • sare
  • piper vegeta

Mod de preparare

1. Ardeii se scobesc in interior, se spala si se lasa sa se zvante pe un servet

2. Carnea se pune intr-un castron.

3. Ceapa se toaca marunt.

4. Se pune ceapa la calit.

5. Orezul se spala si se pune la fiert.

6. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt.

7. Se fierbe orezul ep jumatate si se scurge de apa fara a-l mai spala.

8. Cand ceapa este frumos calita se ia de pe foc.

9. Ceapa calita, orezul fiert pe jumatate, patrunjelul tocat si condimetele se adauga in castron peste carne.

10. Se si pasta de rosii

11. Totul se amesteca bine

12. Se umplu ardeii.

13. Din coaja de la rosii se taie capacele rotunde si cu 2 scobitori se fixeaza pentru a astupa ardeii

14. Se pun ardeii umpluti intr-o tigaie cu ulei incins si se coc putin pe toate partile - aceasta operatie se face pentru a se aseza carnea in interior

15. Cand ardeii s-au calit se scot din uleiul incins

16. Ardeii caliti putin, seaseaza intr-o cratita, se toarna apa pana la nivelul ardeilor si se pun sa fiarba la foc mediu aproximativ 30 minute.

17. Ceapa se toaca mare si se caleste in uleiul ramas de la clairea ardeilor.

18. Dupa 30 de minute de fiert, ardeii se scot si se transfera intr-o alta cratita cu peretii grosi si rezistenta la cuptor.

19. Zeama obtinuta din fierberea ardeilor se va folosi pentru sos 20. Peste ceapa calita pentru sos se adauga faina.

21. Se pun rosiile ramase de la facutul capacelelor + cutia de rosii tocate, se adauga boiaua de ardei si se amesteca

22. Se stinge cu zeama in care au fost fierti ardeii si se lasa pe foc mediu 20 -25 minute amestecand sa nu se prinda sosul

23. Cand sosul este fiert se strecoara

24. Se toarna sosul obtinut prin strecurare peste ardeii din cratita

25. Se da cratita cu ardei la cuptor cu capacul pus, la temperatura medie pentru aproximativ 1 ora, dupa care se ridica capacul si se mai lasa 15 - 20 minute in cuptor pentru a prinde o culoare frumoasa.
Reteta Ardei umpluti a fost propusa de MC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Pariziene cu pere

Le-am tot vazut pe aceste frumoase pariziene,pe ici,pe colo chiar si pe dincolo,asa ca m-am documentat direct din curtea...

Pariziene cu pere
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide